Vill du också engagera dig inom Vindelns IF?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vindelns IF

Varmt tack till Holmen Skog och OP Skog

Vindelns IFs längdsektion tackar Holmen Skog för snabbt agerande och huggarlaget från OP Skog för en mycket väl utförd breddning av Kläppaspåret ovanför viadukten. Med den nya, bredare, "gatan" längs spåret kommer vi att få in mer snö på åkytan samtidigt som belysningen sprids bättre när stolparna kommer fram ur skogen. 

 

Idag tackade tackade sektionen Magnus och Olov från OP Skog med en VIF-mössa och fika med korvgrillning.

Spårpreparering skidsäsongen 2021/2022

Vindelns IF har ansvaret för spårskötseln och kommer under skidsäsongen 2021/2022 att preparera de elbelysta slingorna.

 

Vindelns kommun ansvarar för underhåll och drift av belysningen på skidspåret. Fungerande belysning är viktigt för säkerheten och föreningen informerar därför fortlöpande kommunen om trasiga ljuskällor för att de skyndsamt ska kunna bytas.

 

Observera att skidspårets skick beror på snötillgång och väderlek. Aktuell spårstaus läggs upp på http://skidspår.se/vasterbotten/vindeln/fritidscentrum#

Skidåkning med hund
Den som vill åka skidor med hund hänvisas till 7-Mila leden med start vid Fritidscentrum.

Observera att det inte är tillåtet att promenera eller åka skidor med hund på Kläppaspåret under vintern. Anledningen är att spårets åkytor förstörs av skor och tassar, vilket medför skaderisk för skidåkarna.
Allmän information

Kläppaspåret intill Fritidscentrum i Vindelns tätort har ett spårsystem med elbelysta slingor på 1,1 och 1,8 samt 4,1 km. Utöver dessa finns även slingor utan belysning som, tillsammans med den elbelysta 4,1 km slingan, bildar en slinga på 10 km.


Vindelns IF vädjar till allmänheten att inte promenera på Kläppaspåret när skidspår prepareras på Kläppa då detta förstör det klassiska skidspåret och åkytan för skejt samt att sand och grus från skor förstör belagen för skidåkarna.

Spårkarta och banprofil
 
SPONSORER