SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vindelns IF

Spårpreparering skidsäsongen 2017/2018

Vindelns IF har ansvaret för spårskötseln och kommer under skidsäsongen 2017/2018 att preparera de elbelysta slingorna.


Vindelns kommun ansvarar för underhåll och drift av belysningen på skidspåret. Fungerande belysning är viktigt för säkerheten och föreningen informerar därför fortlöpande kommunen om trasiga ljuskällor för att de skyndsamt ska kunna bytas.


Observera att skidspårets skick beror på snötillgång och väderlek. Aktuell spårstaus läggs upp på http://skidspår.se/vasterbotten/vindeln/fritidscentrum#

Skidåkning med hund
Den som vill åka skidor med hund hänvisas till 7-Mila leden med start vid Fritidscentrum.

Observera att det inte är tillåtet att promenera eller åka skidor med hund på Kläppaspåret under vintern. Anledningen är att spårets åkytor förstörs av skor och tassar, vilket medför skaderisk för skidåkarna.
Allmän information

Kläppaspåret intill Fritidscentrum i Vindelns tätort har ett spårsystem med elbelysta slingor på 1,1 och 1,8 samt 4,1 km. Utöver dessa finns även slingor utan belysning som, tillsammans med den elbelysta 4,1 km slingan, bildar en slinga på 10 km.


Vindelns IF vädjar till allmänheten att inte promenera på Kläppaspåret när skidspår prepareras på Kläppa då detta förstör det klassiska skidspåret och åkytan för skejt samt att sand och grus från skor förstör belagen för skidåkarna.

Spårkarta och banprofil
Spårpreparering skidsäsongen 2015/2016

Vindelns IF har ansvaret för spårskötseln och kommer under skidsäsongen 2015/2016 att preparera de elbelysta slingorna.


Observera att skidspårets skick beror på snötillgång och väderlek. Aktuell spårstaus läggs upp på http://skidspår.se/vasterbotten/vindeln/fritidscentrum#

 
SPONSORER